Danmark

Sjælland

Til bildene

"DET ER GODT Å VÆRE NORSK I DANMARK" sier reklamen. Mange nordmenn kan bekrefte det etter å ha besøkt landet. Vi føler oss nær beslektet med våre nordiske naboer, men det er også åpenbare ulikheter. Det som en først blir oppmerksom på er at de er så direkte, så umiddelbare. En danske legger ikke noe imellom når han mener han er blitt urettferdig behandlet. Det sier han med meget kraftige, for oss "mer siviliserte", nesten vulgære uttrykk. På den annen side, de "lever" mer enn oss. Men så er altså vi nordmenn av mange dansker regnet som "fjellgeiter" som har vokst opp uten kontakt med folk i mils omkrets. Derfor er dere blitt som dere er! Hilser våre venner danskene.

Personlig har vi fått oppleve Danmark og dansker mange ganger, første gangen så langt tilbake som sommeren 1956. Siden også i samarbeid - i en jobbsituasjon som det heter. Og vi har etter hvert fått mange personlige danske venner.

Vel - denne gang ville vi ha med oss vårt kjære barnebarn Melinda. Hun hadde først blitt lovet å reise med oss til Egypt som de andre barnebarna tidligere. Men med stadige uroligheter og mulige terrorhandlinger våget vi ikke det. Så ble det Danmark - nærmere bestemt Sjælland i stedet. Herfra ble det mange turer til omegnen - også København! Men først et par minner fra vårt FØRSTE BESØK i byen fra sommeren 1956:

Fra Rådhuspladsen                                                                                                                                               På Strøget

                                                     

 

 

 

 

 

 

Dronningemølle Slot - Slotsporten

Dronningemølle Slot - vårt tilholdssted for noen dager

Dronningemølle Slot - det lir mot kveld

Melinda i Slotshaven

Flamingoer

Tankefull Melinda med morfars caps

Louisiana - parken

Louisiana - tommelen opp!

Louisiana - bilde

Louisiana - figur i parken

København - Tivoli

Mormor og Melinda på ferjen

 

Startside | Personalia | Interesser | Reiser |Toppen