Danmark

Jylland og Fyn

 

Gå direkte til  Bilder

"Der er et yndigt land, det står med brede bøge, nær Salten Østerstrand..." . På folkeskolen i "gamle dager" var det obligatorisk å lære seg alle de nordiske nasjonalsanger - i hvert fall første vers - utenat. Vår første tur til landet var på midten av 50-tallet. Siden er det blitt mange.

Vi ble fristet av en annonse om ett 5-dagers opphold til en rimelig penge i en mindre by - Assens. Byen er gammel - typisk dansk med bindingsverkshus  - et ideelt sted som utgangspunkt for utflukter i området. God mat og god atmosfære ble vi også lovet. Så fra Hanstholm rullet vi trøstig i vei   videre gjennom Jylland - over Lillebæltsbroen. Da var vi på Fyn - og vi var på FERIE! Hotellet - Marcussens Hotel -  ligger like i vannkanten, dessverre med stor trafikk av lasteskip og rutebåter. Om dagen ble det derfor å reise rundt på øen. Her står nemlig severdighetene i kø - det er bare å velge og vrake. Om ettermiddagene ble det å vandre rundt i gamlebyen og beundre de skjeve, gamle husene, noen av dem flere hundre år gamle. Og så var det middag, dessverre ikke alltid helt som reklamen hadde fortalt oss. Men vi traff på andre feriegjester fra Norge som hadde "tent" på samme annonse som oss.

På hjemveien besøkte vi Løveparken og "storkebyen" Ribe på vestkysten av Jylland. Det ble et hyggelig gjensyn med hotellet vi overnattet på for snart 40 år siden. Ingenting er som før, sies det. men det var det her.

Ellers lar vi igjen bildene tale for seg.

Assens - sammen med Signy og Erik

De syv haver - spesielt tre

De syv haver - treet i nærmere ettersyn

Lina og Signy ved Egeskov Slot

Egeskov Slot - En gammel Renault

Egeskov Slot - Landhandel på museum

Egeskov Slot - Varesykkel fra de gode gamle dage

Slotshaven - Vannlilje

Egeskov Slot

Slotshaven - figur

Egeskov Slot

Ribe - på gamle tomter

Ribe - her er det godt å være

Ribe - Typisk bindingsværkshus

Startside | Personalia | Interesser | Reiser | Toppen