Fuerteventura

Gå direkte til

Bilder

Fuerteventura er den av Kanariøyene som ligger nærmest fastlandet - d.v.s. kysten av Vest-Afrika. Det skal være flere forklaringer på hvorfor Fuerteventura - som i motsetning til de de andre øyene -  er ganske flat og ligner på en ørken. Er øya blitt "løsrevet" fra fastlandet eller er den "stått opp" fra havet etter vulkanutbrudd. Vinden har gjennom millioner av år har ført sand fra Sahara over havet og derved skapt ørkenen. Avstanden til fastlandet er bare ca. 100 km. Her blåser det i hvert fall til stadighet, noe som har gjort at øya er et yndet sted for "windsurfere".

Navnet kan øya ha fått etter at en oppdagelsesreisende i året 1339 skal ha sagt: "La Forte Ventura" da han beskrev den sterke vinden fra Afrika. Det er også flere forklaringer som kan være like riktige.

Det er fantastisk flotte strender her, men på den tiden vi var der (januar 2000) var det få badende. Det var faktisk relativt kaldt selv midt på dagen. Vi holdt til i nærheten av Corralejo, en liten by lengst mot nord.

Fuerteventura fikk selvstyre fra Spania i 1912. Øya var i mange år et forvisningssted for folk som de styrende i Spania var for "brysomme". Dette tok slutt så sent som i 1962. Her har også Fremmedlegionen hatt tilhold.

Vi leide oss bil og reiste litt rundt på øya. En liten dagstur med båt til Lansarote fikk vi også med oss. Her kjøpte Thor seg et par sko som ganske snart viste seg å være for små.

 

 

 

Startside | Personalia | Interesser | Reiser |Toppen