K u n s t

Kunst er så mangt, sier vi. Vi går på kunstutstillinger, legger hodet på skakke og gir inntrykk at vi "forstår". Noen observasjoner av hva en da kan få høre:

1)"Nydelig  - hvem er kunstneren?" -  2)"Hva skal dette forestille da?" - 3)"Dette er da så enkelt at alle kan lage det!" - 4))"For noe smøreri!" - 5)"Og dette skal de ha betaling for!"

Det er like mange meninger om kunst som det er folk. Godt at vi ikke er like, vil jeg si. Da ville det være trist å være til.

Selv har jeg vel hatt noe av de samme tanker - tidligere. Men jeg har da etter beste evne forsøkt å sette meg inn i hva jeg ser og har venner som sysler med kunst og så har jeg også etter hvert fått et noe mer variert syn. Bilder trenger slett ikke å bety noe! Men det er viktig at de engasjerer!

Jeg husker reaksjonen til Line en av de første ganger hun var med oss på en kunstutstilling. Hun kunne vel være en 5-6 år: Hun står lenge foran et bilde og utbryter så: "Det var et fint bilde! Men det er helst noe rabbel!"  - Slikt kan et barn si som kanskje allerede var mer moden enn de fleste!

Jeg vil ikke stikke under en stol at jeg nok er blitt noe påvirket av at vår sønn Nils og barnebarnet Line ser ut til å ha bestemt seg for at det er kunstens tornefulle vei de vil slå inn på.

Her er noe av det de har produsert så langt (Et klikk med musa i bildet - så blir det større!):

                                                

Line Rostad

"Akt"

Line Rostad

"The World behind my dreams"

80x100 cm

á

á

Line Rostad

Fl°ytespiller

Nils Rostad

"Gepard med pukkelrygg"

120x70 cm

Nils Rostad

"Hommage"

70x90cm

Nils Rostad

"Circus"

Startside | Personalia | Interesser | Reiser | Toppen