PARIS

Til bilder

Paris - byen med de mage tilnavn - fascineres av alle. Vårt første besøk sammen var så langt tilbake som i  1982. Thor hadde vært der 2 ganger alene tidligere - i embets medfør som det heter - i 1980. Knut var med oss på denne charterturen, hvor vi sammen med reiselederne var veivisere  for ham Vi  dro rundt til alle de kjente turistattraksjonene: Versailles, Pompidou-senteret, Eiffeltårnet, Hotel des Invalides og var der samtidig med feiringen av nasjonaldagen 14. juli og hadde, som de fleste vil forstå, fått sett det meste. Så dette var kanskje spiren som gjorde at 11-åringen  senere lærte seg fransk. Han hadde også et kortere studieopphold der nede (Montpellier) , og fikk dermed et nærmere forhold til Frankrike.

Da vi nå kom til Paris var han blitt VG´s utsendte medarbeider i Paris. Sammen med sin Kari kunne de nå geleide oss rundt i verdensbyen. Kommunikasjonen med byens borgere/handelsstand og kelnere sto de for, vi kunne bare nyte livet uten å bekymre oss. De bodde midt i byen, nærmere bestemt i strøket Marais. Herfra var det gåavstand til de berømte handlegatene og til Seinen.

Vi trengte det ikke, men vi hadde ønsket å se igjen Latiner-kvarteret. Derfor hadde vi bestemt oss for å bo et par dager alene i det strøket. Dette ligger på andre siden av Seinen, og vi var derfor bare noen minutter fra Marais med undergrunnen. Så på dagene da de unge måtte arbeide, var vi rundt på oppdagelse - om kveldene var vi sammen med familien. Dette fungerte meget fint og vi hygget oss  med Knut, Kari og Selma. De store opplevelser var ikke så viktige for oss denne gangen. Her er bildene i vill uorden:

Startside | Personalia | Interesser | Reiser |Toppen