TENERIFE

Gå direkte til

bildene

 

Tenerife - er det så mye å si om den øya? Hele Norges befolkning har jo vært der - mange, mange ganger til og med!  Vel, vi hadde nå aldri vært der før - faktisk hadde vi bare besøkt Kanariøyene en gang tidligere, det var i år 2000 og stedet/øya var Fuerteventura. Forresten et forblåst stykke natur som ikke frister til noen gjentagelse. Men denne gangen var det altså Tenerife og stedet var Puerto de la Cruz. For de som er i tvil - øyene hører til Spania og er en såkalt autonom region av hovedlandet.

Vi er kommet til Januar 2008 - en tid på året da vi trenger til noen dager med sol og varme. Puerto de la Cruz ligger på nordsiden av øya - i det "grønne området". Her er ikke badestrendene så flotte som lenger sør, men altså - desto mer natur. Det passer oss best. Vi har fått oss en stor leilighet på hotell Masaru i bydelen La Paz. Vi er nå på et høydedrag, hvorfra vi har godt utsyn over byen. Like i nærheten ligger Den botaniske have (Jardin Botanico) som er vel verd et besøk.

Sentrum av byen dekker et relativt stort område. Bølgebrytere av store betongblokker tar av for de kraftige dønningene. Selv i vindstille vær slår bølgene mot land. Merkelig synes vi til vi fikk forklaringen: Undersjøiske vulkanutbrudd i havene rundt øygruppen betyr at det dannes til stadighet mindre tsunamier.

La Orotava er en interessant by som ligger en 1/2 times tur med lokalbussen oppe i fjellene. Vi drar gjennom Orotava-dalen, et av de mest fruktbare områder i hele Spania, sies det. Her dyrkes bl.a. vindruer, bananer, appelsiner og selvfølgelig oliven. Byen (grunnlagt  i 1506) er meget interessant med bygninger og gater som bærer preg av middelalderen. En interessant bygning er Casas de los Balcones (fra 1632). Fra byen er det flott utsyn mot vulkanen Teide, som vi skulle besøke noen dager senere.

Loro Parque - en park med mange interessante ville dyr og masse interessant å se både for voksne og barn. Høydepunktene for oss var Delfinshowet og Pingvinkolonien samt Papegøyeforestillingen. Særlig spennende var det å se pingvinene som var plassert i sitt naturlige habitat både hva angår årstider og temperatur. Selv snø falt ned fra "himmelen". Her kunne vi tilbringe en hel dag.

Teide og det store området rundt er nasjonalpark. Turen dit opp tar lang tid, vi reiser gjennom flere klimasoner til vi når toppen, eller nesten toppen, der en kan ta taubane helt opp.

Man er da på 3 718 m.o.h. Men vi lot det være - 2 356 meter fikk være nok. Det er nesten like høyt som Galdhøpiggen.

Turen vår varte bare en uke og frister faktisk til gjentakelse.

 

Startside | Personalia | Interesser | Reiser |Toppen

Sist oppdatert 04.10.2008